THIS IS A TEST WEBSHOP. ORDERS FROM THIS SHOP WILL NOT BE SHIPPED.

De volgende kleurcodes kunnen op de row gezet worden voor de corona melding. Deze kan je selecteren door bij row op het tandwiel te klikken en daar de achtergrond kleur te selecteren.

#768985
#A0B6B0
#D93F41
#DD6832
#C9C9B8
#6B795F
#4A5571
#6F5F6D
#DDAC98
#DFC65D
#741B25

Thuis bij Dille

Hier vind je inspiratie om van jouw huis een nog fijnere plek te maken. Waar je graag je vrienden uitnodigt, maar ook de rust en geborgenheid vindt om echt tot jezelf komen. Waar je intens kan genieten van soms heel kleine dingen. Maar je vindt hier ook slimme tips om je planten te verzorgen, of je huis op een natuurlijke manier schoon te maken. Neem snel een kijkje!


#THUISBIJDILLE

Hoe 'Dille' is jouw huis? Deel het met #ThuisbijDille en inspireer ons en anderen met jouw woongeluk.


Wat doet kleur met jou en je huis?

EEN ONTSPANNEN BEGIN

Wat doet kleur met jou en je huis?

Naast geuren hebben ook kleuren hebben een effect op je stemming en je humeur! Zo roept rood emoties op, terwijl groen juist rustgevend werkt. Dit is dus handig om rekening mee te houden bij het schilderen van je huis, ’s ochtends wanneer je je aankleed of bij het uitkiezen van nieuwe spulletjes in je interieur. Wij geven je een aantal tips!

Van sinaasappel tot lavendel: dit doen geuren met jouw stemming

EEN ONTSPANNEN BEGIN

Van sinaasappel tot lavendel: dit doen geuren met jouw stemming

Geur en emotie zijn sterk met elkaar verbonden. Bij de geur van kaneel denk je misschien aan oma’s appeltaart, en bij eucalyptus aan een heerlijk, ontspannen dagje sauna… Niet zo gek dus dat verschillende geuren een ander effect hebben op je humeur. Met deze geurwijzer vind je altijd een geur die bij jouw stemming past.

Groen in huis: onze tips voor je kamerplanten

EEN ONTSPANNEN BEGIN

Groen in huis: onze tips voor je kamerplanten

Wij houden van veel groen in huis, maar hoe houd je al dat groen groen, ook na een paar maanden? Sommige mensen hebben groene vingers en al wat ervaring, en anderen nog helemaal niet. Toch is het niet moeilijk om je kamerplanten in goede conditie te houden. Wij geven je een aantal tips om een kamerplant te kiezen die bij je past!

Hoe overleven je kamerplanten de kou?

EEN ONTSPANNEN BEGIN

Hoe overleven je kamerplanten de kou?

Wij houden van veel groen in huis, maar hoe houd je al dat groen groen, ook na een paar maanden? Sommige mensen hebben groene vingers en al wat ervaring, en anderen nog helemaal niet. Toch is het niet moeilijk om je kamerplanten in goede conditie te houden. Maar hoe help je ze de winter door?

Zo houd jij rust in je hoofd

EEN ONTSPANNEN BEGIN

Zo houd jij rust in je hoofd

Begin jij, als je ’s ochtends wakker wordt, ook met bedenken wat je vandaag allemaal moet doen? Wij helpen je graag met wat handige tips om rust in je huis en hoofd te bewaren, waar je echt iets aan hebt.

Haal rust in huis met klassieke muziek

EEN ONTSPANNEN BEGIN

Haal rust in huis met klassieke muziek

Klassieke muziek is goed voor je! Althans, dat blijkt uit een onderzoek van Oxford University. Van je bloeddruk tot je nachtrust - het schijnt beter te worden met klassieke muziek.

DE SCHOONHEID VAN HET ONVOLMAAKTE

De ambacht van het Dille & Kamille vlechtwerk

Handig als opbergplekje, voor je boodschappen of zelfs als plantenpot: ons vlechtwerk in vele soorten en maten. Wij leggen je graag iets meer uit over onze mooie, ambachtelijk gemaakte manden!

DE SCHOONHEID VAN HET ONVOLMAAKTE

Wabi sabi in je interieur

Wabi sabi is een Japanse levensfilosofie die staat voor de schoonheid van onvolmaaktheid. Lees onze tips om dit toe te passen je interieur!

DE SCHOONHEID VAN HET ONVOLMAAKTE

5 kringlooptips voor tweedehands pareltjes

Het kan overweldigend zijn om een kringloopwinkel of tweedehands website af te zoeken naar schatten: vandaar dat we je helpen met een aantal tips. Lees snel verder!

DE SCHOONHEID VAN HET ONVOLMAAKTE

Dille’s opruimtips

Hoe ruim je je huis op, zonder het ‘klinisch’ te maken en nog wel wat gezellige rommel te behouden? Lees snel verder voor handige tips!

POETSEN MET DE KRACHT VAN NATUUR

Inspiratiemagazine: De groene schoonmaak

Van kleine, dagelijkse poetsklusjes tot een grote schoonmaak, we kiezen voor groen. Met eenvoudige (huis)middeltjes en milde, natuurlijke zeep kom je een heel eind. Met dit magazine wordt schoonmaken best een leuk klusje!

GELUK ZIT IN KLEINE DINGEN

Op bezoek bij de pottenbakkers!

Bij ons vind je voor elke plant een bijpassende bloempot in de mooiste kleuren. We wilden wel eens zien hoe die potten worden gemaakt, dus namen we een kijkje in de aardewerkfabriek. We kregen een uitgebreide rondleiding, kijk je mee?

GELUK ZIT IN KLEINE DINGEN

Groen geluk in huis

Bij Dille & Kamille houden we van groen in huis. Kamerplanten in alle soorten en maten zodat je echt een mini-jungle kunt maken! We zijn altijd op zoek naar nieuwe en bijzondere planten, die net even anders zijn, zoals onze nieuwste aanwinst: de Begonia Carolineifolia.

GELUK ZIT IN KLEINE DINGEN

5 x intens genieten

Als iets je blij maakt, al is het maar even, wordt je dag ineens een stukje leuker. Intens genieten van iets kleins, het klinkt zo simpel en dat is het ook. En het mooie is: de leukste dingen zijn vaak helemaal gratis. Dit is onze Top 5:

  1. Een lekkere kop thee! Zoals onze 'witte' Pai Mu Tan, van de bovenste blaadjes en bladknoppen van de theestruik. Licht, iets nootachtig en ook heerlijk bij Oosters eten.

  2. Naar buiten, de natuur in. Juist in de zomer zie je zo veel moois: vogels, sprekende kleuren, een spectaculaire zonsondergang… Laat je hoofd leegwaaien en geniet!

  3. Deel je mooiste plant: Je gatenplant waar iedereen jaloers op is, die mooie cactus – stek ze! Eventjes geduld en straks maak je er iemand blij mee. Kijk hier voor onze stektips.

  4. Begin een vogelrestaurant! Als het koud is, helpen we onze tuinvogels graag met extra voedsel. Je hebt al snel je tuin vol dankbare vogeltjes. Kijk hier voor onze voedertips.

  5. Iets lekkers bakken: Dat fleurt elk weekend op! We toveren een prachtcake uit de oven – meteen een fijn excuus om wat proevers uit te nodigen. Ontdek hier onze favoriete recepten. 

DOE-HET-ZELF!

DIY: Maak je eigen bloemenkrans

Wist je dat gedroogde bloemen een duurzaam alternatief zijn voor je wekelijkse boeketje verse bloemen? In onze winkels vind je droogbloemen in alle soorten, maten en kleuren. Je kunt er ook creatief mee aan de slag gaan – maak bijvoorbeeld eens deze gedroogde bloemenkrans. Leuk met onze vilten bloemen voor wat extra kleur. Staat prachtig en je kunt er lekker lang van genieten!